• Nauti auringosta BEST HOMEin kanssa

Ostoprosessia

Etsi asuntoa

BEST HOME koti-sivuillemme lisätään jatkuvasti uusia myyntikohteita. Oletko löytänyt kodin, jonka haluat tutkia lähemmin? Ota yhteyttä ja lähetämme teille kuvia kohteesta. Voit myös lähettää hakusi Espanjan kiinteistöstä meille. Jos haluat tilata ajan tarjoamme sinulle mahdollisuuden tarkastella asuntoja/huoneistoja, joista olet kiinnostunut, samalla annamme sinulle mahdollisuuden tutustua alueeseen.

Varaus sopimus

Kun myyjä ja ostaja ovat sopineet hinnasta, ostajat maksavat yleensä 6 000 euron varausmaksun todisteena siitä, että jatkat kaupan tekemistä. Tämä on ensimmäinen askel. Sitten kiinteistö varataan ja poistetaan markkinoilta. 

Ostosopimukset

Ostosopimus kirjataan n.14 päivän sisällä varausmaksusta. Sitten jäljelle jäävä 10% kiinteistön hinta maksetaan käteisellä myyjälle vähennetynä varausmaksu. Kauppasopimuksessa täsmännetään notaarin laillisen siirron päivämäärä. Jos et suorita ostoa, koska olet muuttanut mielipiteesi, varausmaksua (6000 euroa) ei palauteta.

Omistuskirja

Ostoprosessin viimeinen ja kolmas vaihe on kiinteistön luovuttaminen myyjältä ostajalle notaarissa. Tällöin myös loppuosa ostohinnasta maksetaan. Tämän jälkeen sinulla on oikeus kiinteistön omistukseen.

Kiinteistön hankintaan liittyvä oikeudellinen apu

Suosittelemme aina asiakkaitamme palkkaamaan asianajajayritystä, mieluiten virastoa, jossa he puhuvat sekä espanjaksi että ruotsiksi. Lakiasiainjohtaja toimii neuvonantajana ja valvoo asiakkaiden etuja. Tämä tarkoittaa, että ei ole yllätyksiä ostohetkellä tai sen jälkeen. Lakimiehesi voi vastata sekä oikeudellisiin ja verotukseen liittyviin kysymyksiin ja auttaa kaikessa omaisuuden ostosta, mukaan lukien tärkeät asiat, kuten perintö ja testamentit. Asianajaja tarkistaa, että kiinteistössä on kaikki tarvittavat lisenssit ja rakennusluvat ja että kiinteistö on vapaa kiinnityksistä. Jos järjestöllä on viimeisen vuosikokouksen pöytäkirja, asianajaja voi myös nähdä, miten taloutta on hoidettu yhdistyksessä. Asiamies auttaa myös hankkimaan NIE-numeron, Espanjan henkilötunnus ulkomaalaisille, jotka tarvitsevat kiinteistön hankkimista Espanjassa. Lisäksi tilin voi avata espanjalaisessa pankissa. Jos et tiedä asianajajaa ennen, voimme suositella sinua asianajajille, jotka ovat auttaneet asiakkaitamme todella hyvin. Oikeudenkäyntikulut ovat yleensä 1% ostohinnasta, mutta vähintään 1 500 € + Espanjan arvonlisävero (IVA) 21%.

NIE

Kaikki ulkomaalaiset kiinteistöjen ostajat tarvitsevat espanjalaisen tunnusnumeron, NIE-numeron (Número de Identificación de Extranjero). NIE-numero on kaikki Espanjassa toteutettaviin toimiin tarvittava verotunnus, jolla on taloudellisia vaikutuksia, mukaan lukien kodin ostaminen, pankkitilin saanti ja verojen maksaminen. Espanjan poliisi, Espanjan suurlähetystö tai konsulaatti pyytää Suomen NIE-numeroa. Yksinkertaisin voi olla asian avustaja, hän voi tehdä sen puolestasi valtakirjalla.

Omistuskirja

Lagfart on rekisteröity maarekisteriin, joka kestää n. 1-2 kuukautta. Kun se on ilmoitettu, kun kaikki verot ja maksut on maksettu, palautetaan se ilmoittautumistodistuksella, kun virkapaperit palautetaan, niin rekisteröinti tehdään kiinteistörekisteriin. Pääsy kiinteistöön tapahtuu samana päivänä kuin lainvalvonta on kirjoitettu notaarille (notaari julkistaa), kun molemmat osapuolet ovat allekirjoittaneet sopimuksen. Kaikki kauppakirjan osakkaat valmistelevat kauppakirjat. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta osallistua itse, on mahdollista antaa asianajajallesi oikeus (valtakirja) allekirjoittaa kauppakirjat. Asianajaja maksaa kaikki ostoon liittyvät verot ja huolehtii kaikista oikeudenkäyntikulujen ja kauppakirjaa koskevista asioista.

Julkinen notaari

Notaarin työ on virallisesti nimetty asianajaja, joka tässä tapauksessa valvoo osapuolten henkilötunnukset. Notaari ei tarkista asuinpaikan kuntoa, olet ostajana vastuussa asuinpaikan tarkastamisesta ennen saapumistasi. Espanjassa käytettyjen asuntojen osto on “olemassa olevaa kunto”. Notaari ilmoittaa kiinteistön veloista, jos on olemassa mitään ja tarkistaa, että myyjälle suoritettu maksu on tehty oikein Espanjan lainsäädännön mukaan ja että myyjä on saanut rahansa ennen allekirjoittamista. He myös vahvistavat ostopäätöksen, joka muodostaa ja perustaa omaisuuden vaihdon hakemuksen.

Tarkastusvelvollisuus

Ostajana olet vastuussa tarkastamaan omaisuutta ennen kirjallista ostosopimusta. Poikkeavia ehtoja voi lisätä ostosopimukseen. BEST HOME voi suositella ulkopuolisia tarkastajia jos on epävarmuutta.

Asuntojen hinta:

  • Espanjalaisten asuntojen hinta on myyjien hyväksytty hinta. Espanjassa on kiinteä hinnoittelu, myyjä hyvöksyy ostajan, joka on halukas maksamaan vaaditun hinnan tai alemman hinnan  neuvottelujen jälkeen.

kulut

  • Kun ostat kodin Espanjassa, ostohintaan lisätään joitain kustannuksia. Yleensä sinun pitäisi odottaa ylimääräinen ostohinta n. 10-15% riippuen siitä, onko kyseessä käytetty omaisuus vai uusi tuotanto.
  • Käytetyt kiinteistöt: yhteensä 10-11%, josta 8% on puhdas transaktionsvero Espanjan valtiolle.
  • Uusi tuotanto: yhteensä noin 14-15%, josta 10% on arvonlisävero (IVA) ja 1,5% leimaverosta.
  • Loput ovat rekisteröintimaksut, notaarin palkkiot, leimamaksut, NIE-kustannukset, valtakirjat ja asianajapalkkiot.
  • Käyttöoikeus edellyttää liittymismaksuja ja / tai liittymismaksuja vedestä ja viemäristä, sähköstä ja kaikesta kaasusta.

Nykyiset kustannukset

Kiinteistövero, (IBI)

Et maksa mitään kiinteistöveroa Suomessa espanjalaisesta asunnossa, mutta Espanjassa maksat kunnallisen kiinteistöveron arvostusarvon perusteella. Verokanta vaihtelee eri kuntien välillä ja on välillä 0,4-1,1%. Maksat myös valtion kiinteistöveron, joka on n. 0,25-0,5%, mikä myös olettaa asunnon arvon.

Keräysmaksu (Basura)

Kaikkien omistajien on maksettava keräysmaksu vuosittain, vaikka ei oleskele kiinteistössä koko vuoden. Kunnan mukaan vuosimaksu on 80-140 euroa. Voi vaihdella eri kuntien mukaan.

Yhtiömaksu (Communidad)

Maksu, joka kattaa kiinteistön yhteisten tilojen ylläpitokustannukset, kuten; uima-altaan ylläpito, puutarha, rappu siivous, sähkö julkisilla alueilla, vesi-allas jne. Jokainen yhdistys päättää kustannuksensa ja perustelee, kuinka suuri se on. Se voi vaihdella noin 50-200 € / kk.

Sähkön ja VA: n käyttökustannukset

Sähkön ja veden kustannukset asunnossasi Espanjassa riippuvat tietenkin siitä, minkälaisen huoneiston/asunnon olet ostanut ja kuinka paljon käytät sitä. Laske noin 75-150 € / kk.

Kotivakuutus

Hanki ehdottomasti kotivakuutus asuuntoosi. Voi tulla erilaisia ​​ongelmia ja on hyvä ostaa kotivakuutus. Pankki tai asianajaja auttaa tässä.

Internet

Valittavissa on useita eri operaattoreita ja myös erilaisia ​​palveluita. Voit joko käyttää tavallista ADSL-modeemia kiinteällä puhelinnumerolla tai langattomalla internetyhteydellä. Useimmissa paikoissa nyt sinulla on myös mahdollisuus kuituun, mikä helpottaa television katsomista, jos haluat. Laske 50-60 € / kk tavalliseen liittymään.

Suomalainen tv

Useimmat suomenkieliset kanavat ovat Play-tilassa, jossa voit katsella ohjelmia kannettavasta tietokoneesta, Ipad:sta tai älypuhelimesta internetin kautta ilmaiseksi. TV-kanavat ilmoittavat yleensä verkkosivuillaan, mitä ohjelmia voi käyttää ulkomailla.

BEST HOME auttaa mielellään kysymyksissä, joita sinulla voi olla ostoprosessin yhteydessä. Voimme myös ottaa sinuun yhteyttä taitavien asianajajien kanssa.