• Njut av solen med BEST HOME

Fotografering

Tänk på att göra din bostad klar för fotografering

Fotograferingen är det bästa tillfället att visa upp bostadens förträffligheter. Tänk på att städa ordentligt och gärna ta bort saker som i onödan ligger framme. Ju tydligare bostaden syns, desto bättre möjlighet har köparen att se dess möjligheter.

Rensa ut i rummen

  • Börja med att plocka undan så mycket som möjligt. Tänk på att det ser bäst ut med mycket rena ytor, utan att det får se för tomt ut. Städa undan ytterkläder och skor på golvet i hallen, göm toalettartiklar, dra undan duschdraperiet, och plocka undan tv-sladdarna i vardagsrummet. Detsamma gäller för kök och sovrum, rensa kylskåp från magneter och inköpslistor, se till att det inte står disktrasa eller diskmedel framme. Plocka hellre bort för mycket än för lite av prydnadssaker. Sist men inte minst, ta ner bilderna du har på familjen, katten eller hunden. Köparen skal kunna visualisera att han/hon bor där.

Visa fram dina rum

  • Dra upp persiennerna och dra undan gardinerna. Tänd lampor men undvik dom som skapar allt för blanka ytor, reflexer eller starka skuggor. Välj den perfekta tidpunkten för att fotografera rummet när det är som ljusast på dagen. Skapa en mysig atmosfär. Köp lite blommor att ställa fram och varför inte lite frukt till fruktskålen.