• Njut av solen med BEST HOME

Hyra ut

Hyr ut din bostad

En bra idé för att få intäkter från sin bostad när man inte utnyttjar den själv är att hyra ut den. BEST HOME har full uthyrningsservice exklusivt för våra köpande kunder till ett subventionerat pris. Vi hjälper till med allt runt uthyrningen; råd om utrustningsnivå, ansökan av uthyrningslicens, annonsering, kundkontakter, förmedling, kontrakt, nyckelservice, städning och tvätt. Ni behöver bara ange vilka veckor ni inte vill eller kan hyra ut så sköter BEST HOME resten och betalar nettot till ert konto. En bra tumregel är att man får lika mycket i hyra veckovis under juli och augusti som per månad under mellan och lågsäsong. Allt under ett tak med fullständig trygghet.

Vi erbjuder professionell hyra med ett lokalt servicekontor som tar hand om de praktiska villkoren i samband med uthyrning. Detta för att kunna hyra på ett städat och professionellt sätt, till fördel för både hyresvärd och hyresgäst.

BEST HOME hjälper att sköta våra köpande kunders uthyrning, inkluderat:

  • Annonsering
  • Ansökan om licens
  • Annonsering på Blocket
  • Kundkontakter
  • Förmedling
  • Kontrakt
  • Nyckelservice
  • Städning
  • Tvätt

Tips kring uthyrning av din bostad

Är det säkert att hyra ut?

Oavsett kortare eller längre uthyrning skrivs ett kontrakt. Här finns tydliga regler om vad som kan förväntas av båda parter. Se över din försäkring om vad som gäller vid uthyrning. Plocka bort sådant som du är rädd om.

Vad måste jag göra som värd?

Plocka undan och rensa ut så att dina gäster får plats med sina plagg och väskor. Fräscha lakan, bäddade sängar och handdukar till alla gäster. Det är också trevligt att ha lite kylda drycker, frukt och någon snacks för gäster som kommer sent fram eller om du bor långt ifrån en affär. Sätt gärna ihop en skriftlig information kring de speciella saker man ska tänka på i ditt hem. Var finns brandsläckaren och var sitter huvudkranen till vattnet, vad är lösenordet till ditt Wi-Fi och hur sätter man på tv:n?

En lista med instruktioner kring vad som gäller kring städning och skötsel kan också vara till stor nytta. Ett telefonnummer till en granne som kan vara behjälplig vid små frågor kan också vara bra. Och lämna också lite tips om grannskapet – kanske dina favoritrestauranger, promenadstråk, badställen och sevärdheter. Bästa bageriet och närmsta mataffär är också det uppskattade insidertips som dina gäster kommer att uppskatta!

Vad ingår i hyran?

I tillägg till månadshyran måste man beräkna löpande kostnader för t ex el, värme, vatten och internet. Vi på BEST HOME hjälper dig at hitta rätt belopp for uthyrning av din fastighet.

Överlämning av nycklar

BEST HOME kan hantera överlämningen av nycklar vid ankomst och avresa.

Städning och tvätt

BEST HOME erbjuder både städning- och tvättservice.

Ni är varmt välkomna att kontakta oss så hjälper vi er med att hyra ut er fastighet.