Malaga – Costa del Sol – Spanien

Utvalda objekt

Malaga-samling-1

Malaga

Malaga är med sina 600 000 invånare den största staden på Spanien’s sydkust, Costa del sol samt Spaniens femte största stad. Malaga är ett mysigt turistmål med många sevärdheter och mycket kultur och med flertalet närliggande resemål gör det sig perfekt som utgångspunkt på din resa på den spanska sydkusten. Det är enkelt att flyga till Malaga då flertalet lågprisflyg har billa direktflyg från t ex Stockholm, Göteborg och Malmö direkt till Malagas flygplats. Flygplatsen strax utanför Malaga är en central knytpunkt för resor kring Costa del sol och efter att ha kommit hit så finns det möjlighet att hyra hyrbil för att enkelt ta dig runt i området. I Malaga är det inga problem att hitta ett hotell, det finns flertalet hotell utspridda över staden men vi rekommenderar dig att boka hotell innan avresan till Malaga.

Stadens mest kända invånare är konstnären Pablo Picasso som föddes vid Plaza de la Merced i norra delen av Malaga. Inte långt därifrån ligger hans museum Museo Picasso där över 200 av Picassos verk visas upp, detta är en av de sevärdheter i Malaga du absolut inte får missa. Malagas näst mest kända invånare är Antonio Banderas, på hans restaurang La posada de Antonio avnjuts framförallt det typskt spanska; tapas tillsammans med ett spanskt öl.

Vi rekommenderar att du genomför ditt besök under sommaren då vädret och temperaturen är som bäst, men det finns mycket att se och göra året runt samtidigt som temperaturerna inte sjunker allt för lågt på vintern. Det är enkelt att ta sig fram via fot i Malaga då stadskärnan är liten och tät, staden har många små mysiga caféer, museum och en fantastisk stadskärna där du kan promenera runt i timmar och njuta av alla vackra hus och byggnader samtidigt som det finns en fin strand där du kan koppla av och njuta av solen.

Best-Home-kontorssida-150-100

Contact

 

 

 

« Tillbaka