Estepona – Costa del Sol – Spanien

Utvalda objekt

estepona-07 Estepona

Längs Medelhavskusten i den östra delen av Costa del Sol ligger staden Estepona. Den närmaste flygplatsen ligger 45 km bort i Gibraltar, och Malagas flygplats ligger 80 km bort i öst.

Estepona har en befolkning på mer än 60,000 invånare. Staden har ett behagligt mikroklimat med 325 soldagar om året med en medeltemperatur på 18,5 grader.

Omgiven av Sierra Bermeja bergen i norr och Medelhavet i söder, är Estepona en stor turistort som har bevarat sin ursprungliga charm som ett fiske samhälle.

Den gamla delen av standen behåller den riktiga andalusiska atmosfären med sina typiska vita hus och smala stengator. Här kan man besök olika monument, mysiga torg, den moderna tjurfäktningsarenan och koppla av på en av de många tapas barerna.

Estepona har en väldigt fin hamn där det är möjligt att utöva olika vattensporter. Hamnen erbjuder gott om restauranger och barer som serverar färsk fisk, skaldjur och medelhavsrätter. Det är här i hamnen som den berömda marknaden äger rum varje söndag.

Estepona har fantastiska stränder vilka sträcker sig 21km längs kusten. Det finns stränder med exklusiva restauranger, andra med små strand barer, nudist stränder, och lugna stränder perfekta för barnfamiljer.

Under de senaste åren har det byggts ett flertal exklusiva bostadsområden med lyx faciliteter i Estepona. I området finns det flera nya golfbanor av världsklass för alla golfentusiaster.

Medans du är i Estepona måste du besöka Selwo, en safaripark som lockar mer än 4 miljoner besökare varje år. Här finns det 2,000 djur från hela världen som lever under halvvilda förhållanden.

Med sin typiska andalusiska bakgrund samt en modern påverkan så är Estepona ett utmärkt val för en semester.

 

 

 « Tillbaka