Fuengirola – Costa del Sol – Spanien

Colage

Fuengirola

Kuststaden Fuengirola ligger 30 km från Marbella och 18 km från Torremolinos. Malaga flygplats ligger 31km bort i öst.

Fuengirola har en befolkning på mer än 65,500 invånare, där av en fjärdedel är utlänningar. Staden tar emot ett stort antal turister varje år. Fuengirola har ett subtropiskt Medelhavsklimat med en medeltemperatur på 18 grader.

Fuengirola är en livlig stad med massor av olika faciliteter både för turister och för dem som bor där. Det finns många butiker i centrum, ett nytt köpcentrum, två biografer och på tisdagar äger Costa del Sols största loppmarknad rum här. Resenärer kan hitta ett stort utbud av både spanska och internationella restauranger och nattlivet är väl värt att utforska.

Moriska slottet vid stranden har en fantastisk utsikt och här organiseras ett flertal festivaler under året. De romerska baden är också något spännande att utforska.
Om du reser med barn är Fuengirola Zoo ett måste. Det är en av de bästa i världen med otroliga skapade miljöer inspirerat från Afrika, Asien och Madagaskar.
Här finns det också en Skate park, vilket anses vara bland de bästa i Europa.

Fuengirola har en väldigt fin strandpromenad som går längs den 8km sandstranden . För sport entusiaster finns det möjlighet att dyka, segla och spela golf.

Den internationella turistorten Fuengirola ger dig det bästa av två världar – stor stad och badort.

 

 

 

 

 

Best-Home-kontorssida-150-100

 

Contact

 

 

« Tillbaka