Marbella – Costa del Sol – Spanien

Utvalda objekt

Marbella-distrikt-01

Marbella – Lyx och glamour på Costa del Sol
Marbella Marbella sträcker sig 27km längs Medelhavskusten mellan Malaga stad i öster och Gibraltar i väster. Malagas internationella flygplats ligger 58km bort.

Marbella är den näst största staden i provinsen och har över 130,000 invånare, vilket 15 % är utlänningar . Antalet invånare fördubblas under sommarmånaderna. Marbella kan skryta med att ha det bästa klimatet i Europa med en medeltemperatur på runt 16 till 30 grader och mindre än 50 dagars regn per år.

En gång en liten fiskeby, nu i dagens läge är Marbella ett av de lyxigaste internationella turistmålen.

Den gamla charmen finns fortfarande kvar i den gamla delen av staden, med smala gator och historiska byggnader. Här finns det massor av mysiga tapasbarer och ett pulserande nattliv.

Nere vid vattnet ligger det tropiska trädgårdar och en lång marmor strandpromenaden som har massor av barer och lyxrestauranger. Marbella har två småbåtshamnar – en mitt i stan och den andra, Puerto Banús, ligger 7km västerut. Puerto Banús är känd för sina lyxbåtar, lyxbilar, internationella restauranger och designbutiker.

Med över 15 världsklass golfbanor, är Marbella ett golf paradis och sina golfområden är en stor turistattraktion.

Det som förbinder Marbellas centrum med Puerto Banús kallas för “Golden Mile”, en oändlig sträcka av prestigefyllda, exklusiva lyxvillor vilket är hem till dem rika och kända.

Letar du efter lyx och glamour så är Marbella det utmärkta resemålet för en oförglömlig semester.

I Marbella är ingen en främling. Detta är en Cosmopol där 137 olika nationaliteter lever tillsammans, med en storlek och befolkning som är mycket balanserade. Över 20 % av innevånarna är utlänningar. Med karisman av en storstad, men med rationaliteten av en mindre och mycket bekväm stad, är Marbella oslagbar. Marbella har officiellt minst 300 soldager per år och fastlandets mest stabila temperatur. Marbella passar alla, båda dem som söker lyxlivet och dem som vill ha en charmig och genuin spansk upplevelse. Marbella är utan tvekan en av de bästa städerna i världen att bo i.  Fakta: Yta: 114,3 kvadrat kilometer. Kustlinje: 27,9 kilometer Belägenhet:Latitud:36º30’N Longitud:4º53’W. Medelhöjd: 22 meter över havet. Befolkning: 130 549 innevånare (ca 20 % utlänningar)

Inom Marbellas kommun har vi tre huvudorter: Marbella, Puerto Banus och San Pedro Alcántara. Resten av befolkningen är spridd över en mängd bostadsområden, bland vilka Nueva Andalucía och Las Chapas räknas som de största. Marbellas kommun gränsar till kommunerna: Estepona, Benahavís, Istán, Ojén och Mijas.

n Ricardo Soriano i Marbella Centrum till infarten till Puerto Banús.Det är ansett som Marbellas lyxigaste område. Dess rykte startade med invigningen av hotellet Marbella Club i mitten på 50-talet, av prins Alfonso de Hohenlohe. Välkända och framstående familjer och europeiska aristokrater byggde sina sommarhus i detta område och detta gjorde att Marbella förvandlades till ett exklusivt sommarresmål. Många av dessa sommarvillor existerar fortfarande. Idag finner man i detta område de mest berömda hotellen, otaliga restauranger och butiker längs med huvudvägen, och välkända beach clubs som tillhör hotellen som ligger precis vid stranden. Här hittar man också Saudiarabiens kungliga familjs palats, en kopia av det Vita Huset, och välkända diskotek som Olivia Valere.

Best-Home-kontorssida-150-100

 

« Tillbaka