Mijas Costa – Costa del Sol – Spanien

Utvalda objekt

Mijas-Costa-distrikt-01

Mijas Pueblo är en mysig historisk liten by som ligger 400m upp på ett berg ovanför Fuengirola. Mijas Pueblo är en by som verkligen behållit sin andalusiska karaktär sedan urminnes tider. Mijas Pueblo var en liten by som främst ägnades åt jordbruk och fiske tills den stora explosionen av turister på 50-talet. Sedan dess har turismen varit motorn i den lokala ekonomin.

Mijas Costa är en del av kommunen Mijas som omfattar en 12km lång kust som sträcker sig från El Faro bort till Calahonda som ligger precis innan Marbella. El Chaparral, La Cala, El Combo och Calahonda är några av de områden som ligger i Mijas Costa, men de två största är Riviera del Sol och Sitio de Calahonda. Även om det bara är 20 min bilresa från Mijas Pueblo som fortfarande är genomsyrad av gamla andalusiska traditioner och seder, är strandliv i Mijas Costa mycket populärt bland turister och utlänningar som söker semesterbostad. De två stora områdena Sitio de Calahonda och Riviera del Sol är egna stora byar på kusten och har alla bekvämligheter man behöver för en lyckad semester; kommersiella centrum, stormarknader, golfbanor, idrottsanläggningar, närhet till strand, tropiska parker, barer och restauranger.

La Cala de Mijas som är den centrala punkten i Mijas Costa, och även om den har vuxit och byggts nya bostäder det senaste decenniet, har det fortfarande sin andalusiska karaktär kvar. Från att ha varit en liten fiskeby tidigare har befolkningen ökat till 10,000 invånare, varav många är britter. Här finns det skolor, vårdcentral, bibliotek, postkontor, affärer och kulturella centrum, likaså många fantastiska barer och restauranger.

Varje onsdag och lördag mellan 09:00 till 14:30 hittar du en populär gatumarknad i La Cala de Mijas som heter El Barratillo, där dem säljer allt från färska frukter och grönsaker till lokala hantverk, kläder, keramikverk, blommor, växter och mycket mer. Under lördagsnätter i de varma sommarmånadera juli och augusti är det magiskt i La Cala. Strandpromenaden blir förvandlad till en mötesplats för både klassisk musik och flamenco dans.

Best-Home-kontorssida-150-100

Contact

 

 

 

 

 

« Tillbaka