Nerja – Costa del Sol – Spanien

Nerja-distrikt-01

Vid Almijarabergens fot hittar man Nerja, Solkustens pärla

Nerja, Costa del Sol

Vid Almijarabergens fot hittar man Nerja, Solkustens pärla, där ett glittrande medelhav möter denna charmiga genuina stad med vitkalkade hus och trånga kullerstensgator.Den här delen av Costa del Sol/Costa Tropical har Europas bästa klimat, speciellt vintertid, med runt 320 soldagar om året. I området odlas det grönsaker och frukter såsom, citron, mango, avocado och chirimoya. Nerja är en väldigt gemytlig liten vit andalusisk stad, med vänlig befolkning och ett avstressande liv.Här finns både sol, bad och kultur. Dessutom ligger Nerja endast 1,5 timmes bilväg till Sierra Nevada där du kan njuta av underbar skidåkning i strålande sol.

Frigiliana, Costa del Sol

Frigiliana, utsedd till en av Spaniens vackraste byar. Endast 6 km norr om Nerja på 435 meters höjd ligger denna mysiga och genuina by som har ca 3000 invånare. Byn är uppdelad i två delar, den ena från det moriska arvet och den andra som är byggd i mer genuin spansk stil.Den gamla delen har trånga, vindlande gator med många små affärer, caféer och barer. 
Byn har såväl härliga lantliga omgivningar som utsikt mot Medelhavet.Det finns gott om växtlighet och tropiska frukter och grönaker som växer i omrâdet sâsom oliver, avokado och vindruvor. Det är en väldigt vacker vit by som har vunnit flera priser för dess välbevarande och skönhet.

Best-Home-kontorssida-150-100

Contact

« Tillbaka